KUNDESERVICE +45 26 80 21 36

SCANDINAVIAN WAREHOUZE ApS

  /  Farver   /  Årets farve 2019
Årets farve 2019

Årets farve 2019

Et frisk, nyt år er startet, og dermed er det også tid til fornyelse af hus og have. Nogle skal foretage store ændringer som renovering af huset eller omlægningen af haven; andre kan klare sig med mindre ting så som nyindretning af stuen eller opgradering af køkkenet.

Uanset hvad, så er er vi på vej mod foråret med lys og lidt varmere vejr, og det bør anspore enhver til at kigge efter nye farver og former.

Hvert år i december beslutter firmaet Pantone hvilken farve, der skal være det kommende års farve. Pantone er en international virksomhed, der lever af at udvikle farvesystemer til mode- og interiørbranchen, så man kan regne med, at de ved, hvad de snakker om, og det er altid interessant at se hvilken farve, de vælger. Årets farve i 2018 var Ultra violet.

 

Og hvilken farve skal så følge os gennem 2019?

Farven for 2019 er Living coral. Denne farve har nummer 16-1546 og bruges som reference, når man vil være sikker på at få den samme farvenuance hver gang. Dermed har alle, der arbejder med farver, samme referenceramme. Ret smart faktisk.

Living coral er den smukkeste farve, hvis nuance ligger mellem laksefarvet og koralfarvet; en farve der er lidt gullig-rødlig-orange, som får én til at tænke positivt – og måske er det også en hilsen til de stærkt forsvindende koralrev i verdens have, hvem ved?

Pantone skriver selv om farven: Levende og flot. Living Coral omfavner os med varme og næring for at give komfort og opdrift i vores kontinuerligt skiftende miljø. Som reaktion på at digital teknologi og sociale medier i stigende grad indlejres i det daglige liv, søger vi autentiske og underholdende oplevelser, der muliggør relationer og intimitet. Farven symboliserer vores medfødte behov for optimisme og glædelige sysler. Living Coral fremstår i vores naturlige omgivelser, og repræsenterer samtidig en livlig tilstedeværelse inden for sociale medier.

 

Prøv dig frem

Living coral er en farve, der er smuk helt alene, med heldigvis giver den også liv til andre farver. Måske skal man ikke indrette sig med alt for meget af denne farve, da den kan komme til at dominere rummet; men der sker jo ikke noget ved at prøve sig lidt frem.

Indtil videre har jeg selv arbejdet med farven på mindre produkter, og jeg synes, at den fungerer rigtig fint med f.eks. mørk blå; måske fordi orange og blå er komplementærfarver. Den blå farve liver op, mens den koralfarvede holdes lidt nede og er knapt så stærkt. Alt i alt et stærkt makkerpar.

Ellers kan du prøve Living coral og sort, som er en stærk kombination; eller Living coral og grøn, som helt sikkert signalerer forår. Mulighederne er mange, og det er sjovt at se, hvordan de eksisterende ting i hjemmet bliver som nye, bare fordi de får nye naboer.

 

Se gerne mere på webshoppen.

// Merete

Post a Comment