KUNDESERVICE +45 26 80 21 36

BÆREDYGTIGHED

  /  BÆREDYGTIGHED

RECYCLE / REUSE / REDUCE

a

Hos SCANDINAVIAN WAREHOUZE mener vi, at definitionen af bæredygtighed skal være hardcore bæredygtig, ellers tæller det ikke. Vi definerer et produkt som bæredygtigt, hvis det falder ind under ét af disse områder:

– har certificeret miljømærke, globalt anerkendt branchemærke eller fair trade mærke.
– er produceret under beskyttelse af det ydre miljø.
– er produceret ved brug af genbrugsmaterialer.
– er produceret ved brug af genbrugte produkter og materialer.
– har krav til brugsstandarder.
– har standarder for bortskaffelse.
– har CSR certificering.

GENBRUG

a

Vi gør, hvad vi kan for at finde de bedste og mest interessante bæredygtige produkter: Det er en løbende proces, der aldrig stopper. Vi finder specielt 2 typer af bæredygtighed interessant:

 

Recycling/genbrug

Genbrug er processen med at omdanne affaldsmaterialer eller brugte produkter til nye materialer, som derefter bruges til nye produkter. Det er et alternativ til konventionel bortskaffelse af affald, der kan spare ressourcer og bidrage til lavere udledning af drivhusgasser. Genbrug kan forhindre spild af potentielt nyttige materialer og reducere forbruget af friske råmaterialer, hvorved energiforbrug, luftforurening og vandforurening reduceres.

 

Upcycling/kreativt genbrug

Upcycling, der også kan kaldes kreativt genbrug, er processen med at omsætte biprodukter, affaldsmaterialer, ubrugelige eller uønskede produkter til nye materialer eller produkter af bedre kvalitet eller til en bedre miljøværdi. Mest upcycling indebærer at konvertere eller udvinde nyttige materialer fra et produkt og skabe et andet produkt for at forhindre spild.

DOKUMENTATION

a

Vi vil helst, at produkterne er certificerede med internationalt anerkendte mærkningsordninger, idet dette giver størst sikkerhed for overholdelse af kriterier for bæredygtige produkter og produktionsforhold. Det skal dog ikke stoppe os for at arbejde med andre former for bæredygtige initiativer.

SCANDINAVIAN WAREHOUZE samarbejder med leverandørerne om at få dokumentation på genbrugsmaterialerne og de genbrugte produkter  for at sikre, at processerne begrænser brugen af ressourcer eller gavner den lokale befolkning eller miljø.

CSR certificering er også meget vigtig, da denne giver størst sikkerhed for overholdelse af produktionsforholdene. Et CSR certifikat kan nemlig ikke stå alene som garant for et bæredygtigt produkt, idet CSR certifikater ikke dækker det færdige produkts egenskaber, men kun arbejdsforhold under produktionen.

Uanset hvad, så har vi det sådan, at jo flere områder et produkt overholder kravene til, jo bedre – og samtidig er små skridt mod bæredygtighed bedre end ingen skridt.