KUNDESERVICE +45 26 80 21 36

SCANDINAVIAN WAREHOUZE ApS

  /  Bæredygtighed   /  Hvad skal man kigge efter?
Bæredygtig indretning

Hvad skal man kigge efter?

Når jeg kigger rundt på SCANDINAVIAN WAREHOUZE’s website, bliver jeg både glad og stolt. Hjemmesiden er nemlig det foreløbige højdepunkt af mine anstrengelser for at gøre bæredygtig indretning mere tilgængelig for en større skare. Det er her, du kan få inspiration til, hvordan du vil kunne skabe den nordiske stil hjemme hos dig og samtidig finde de produkter, du kan indrette bæredygtigt med.

 

Historierne

Produkterne, og måden, som de er fremstillet på, interesserer mig virkelig meget. Der er så mange gode historier at fortælle, og man bliver helt glad af at høre om dem.

For eksempel boede et ungt, dansk par på et tidspunkt i Berlin, og hver lørdag og søndag morgen cyklede de rundt i byen og indsamlede flasker, der var efterladt af unge mennesker, der havde haft en festlig aften. Flaskerne blev bragt hjem til værkstedet, hvorefter de blev skåret til, opvarmet for at få et bedre greb og poleret, og de blev dermed til drikkeglas. Parret fra Berlin er draget til USA på nye eventyr, men de har utvivlsomt taget det bæredygtige udgangspunkt med sig.

Et andet eksempel er virksomheden, der har det bæredygtige i deres DNA. Bæredygtighed er simpelthen den fundamentale del af deres vision og mål. De designer blandt andet produkter, der er lavet i genbrugspapir produceret på Sri Lanka, hvorved de giver kvinder en mulighed for at passe deres børn, samtidig med at de tjener penge. Resultatet af dette er urtepotteskjulere, kurve, bakker, bogkasser og en masse andre indretningsartikler, som vi andre kan nyde godt af.

Og så er der historien om møbelproducenten, der tilbyder at sende tekniske tegninger, hvis du skal have dine møbler repareret. Samtidig har de aftaler med deres underleverandører om at kunne tilbagelevere materialerne, når møblerne er udtjente og nedslidte. Det er bæredygtighed på højt plan!

 

Hvilken type produkter snakker vi om?

Der er virkelig mange spændende, bæredygtige produkter, som bare venter på at blive opdaget. Jeg arbejder til stadighed på at finde nye ting, som du vil synes er interessante. Det starter oftest med, at jeg ser et billede med en tekst, der mere eller mindre beskriver produktet som bæredygtigt. Mange gange er der ikke hold i det bæredygtige – i hvert fald ikke i forhold til min definition af bæredygtighed. Heldigvis findes der fra tid til anden produkter, der både lever op til mine krav til design, pris og bæredygtighed, og så er det bare om at gå i dialog med producenten for at høre historien, der ligger bag.

Det er hensigten, at produkter til boligindretning i SCANDINAVIAN WAREHOUZE først og fremmest skal være æstetiske i lækre designs og i inspirerende farver, og dernæst bæredygtige. Det er vigtigt, det er produkter, som både du og jeg har lyst til at have stående i vores hjem, men samtidig skal deres tilvejebringelse være unikke baggrundshistorier, der giver dem ekstra værdi.

Men det er vigtigt at understrege, at selv om design og stemning vurderes højest, så bliver der ikke gået på kompromis med bæredygtigheden – det er jo det, der giver det hele mening.

 

Se gerne mere på webshoppen.

// Merete

Post a Comment