KUNDESERVICE +45 26 80 21 36

SCANDINAVIAN WAREHOUZE ApS

  /  Bæredygtighed   /  Hvorfor bæredygtighed?

Hvorfor bæredygtighed?

Bæredygtighed er det nye sort – i hvert fald hvis vi skal tro de magasiner, aviser og nyhedsbreve, der har fingeren på pulsen inden for mode og boligindretning. Men er det nu også det?

Bæredygtighed er i hvert fald ét af de mest brugte ord i øjeblikket. Det er for så vidt godt nok, at vi alle har hørt ordet. Ulempen er dog, at vi bliver lidt trætte af ordet og måske ikke gider at beskæftige os med det, uanset hvad det dækker over. For hvad er bæredygtighed egentlig, og hvad kan man rent faktisk kalde bæredygtigt?

 

Definition

Min definition af bæredygtighed er bred, fordi der er rigtig mange måder, vi kan være bæredygtige på. COP forsøger at være globalt bæredygtige og få alle lande til at bevæge sig i samme retning: I et firma som Patagonia, der designer tøj i bæredygtige materialer, er det på virksomhedsbasis, og så er der alle os helt almindelige mennesker, som kan være bæredygtige i vores hverdag via de valg, som vi foretager os hver dag.

For mig er et produkt bæredygtigt, hvis det falder ind under ét af disse områder:

  • har certificeret miljømærke, globalt anerkendt branchemærke eller fair trade mærke.
  • er produceret under beskyttelse af det ydre miljø.
  • er produceret ved brug af genbrugte materialer, som er blevet reduceret til fibre igen.
  • er produceret ved brug af genbrugte produkter og materialer på en kreativ måde i en ny sammenhæng.
  • der er miljøkrav til, hvordan vi skal bruge produktet.
  • der er standarder for, hvordan vi kommer af med produktet efter endt brug.
  • har CSR certificering, hvor der har været krav til arbejdsmiljøet på fabrikken, hvor det er fremstillet.

At produktet falder ind under én af områderne er positivt, men jo flere områder produktet er bæredygtigt på, jo bedre.

 

Hvorfor?

Jeg ved godt, at det kan være rigtig svært i en travl hverdag også at skulle tænke over at være bæredygtig. Især i sine valg af boligindretning. Måske ville det dog ikke være så svært, hvis du vidste, hvor du skulle gå hen? Jeg tænker i hvert fald, at hvis du med et par få klik kan finde frem til smukke og spændende produkter, der er fremstillet bæredygtigt, så var det måske værd at starte der? Så er der nogle andre, der har sørget for, at det bæredygtige er på plads, så skal du bare vælge det design, som du bedst kan lide. Det er da smart ikke?

Og det er derfor jeg har startet SCANDINAVIAN WAREHOUZE, fordi jeg gerne vil gøre arbejdet med at finde de bæredygtige produkter, der passer til vores skandinaviske måde at indrette os på – så skal du bare vælge dem, som du synes bedst om.

Jeg vil gerne udfordre den konventionelle tankegang og de traditioner, som fabrikker normalt producerer under, og jeg vil gerne inspirere dig og vores omverden til at tænke anderledes, når boligen skal indrettes. Det skal stadig være en nutidig og personlig indretning, som passer til dig, men der findes mange muligheder, og dem vil jeg gerne vise dig.

 

Læs mere på www.scandinavianwarehouze.com

// Merete

Post a Comment