KUNDESERVICE +45 26 80 21 36

SCANDINAVIAN WAREHOUZE ApS

  /  Bæredygtighed   /  RUM til bæredygtighed

RUM til bæredygtighed

SCANDINAVIAN WAREHOUZE er den stolte forhandler af møbler fra Wehlers. Det er vi, fordi Wehlers ikke går på kompromis med bæredygtigheden!  Og jeg skal skynde mig at sige, at dette indlæg IKKE er sponsoreret af Wehlers – jeg er bare stor fan af deres koncept og værdigrundlag.

Wehlers er et bæredygtigt designmøbelmærke til den bevidste forbruger, som vægter design og kvalitet højt. Deres filosofi er enkel. De tror ikke, at verden har brug for flere designede møbler. Men de tror, ​​at verden har brug for flere muligheder for bevidst forbrug.

Design, kvalitet og cirkulær økonomi

Møblerne er alle designet og produceret i genanvendte eller bæredygtige materialer, og cirkulær økonomi er en vigtig del af designløsningen. Wehlers insisterer på, at deres møbler skal repareres, genanvendes og genbruges både under og efter produktlivscyklusens slutning.

Alt fra design til produktion af Wehlers møbler er lavet i Danmark i samarbejde med nogle af de bedste danske designere og arkitekter. Wehlers tager afsæt i den danske designtradition, og det er med til at inspirere forbrugerne til at købe designmøbler af god kvalitet, der også er bæredygtigt skabt. Der arbejdes med ekstremt høje standarder for både kvalitet, design og bæredygtighed. Wehlers ønsker at skabe produkter, der har lang levetid, hvilket bl.a. kan ses i holdbarheden af ​​de materialer, de bruger.

Wehlers har designet et intelligent ECO-system. Det betyder, at de hjælper deres designere, leverandører og kunder med at blive mere bæredygtige. Wehlers tror på de cirkulære principper og er overbeviste om, at veludformede, bæredygtige produkter er udgangspunktet for et bæredygtigt interiør. Wehlers tager ansvar, når det gælder udnyttelse af materialer, idet deres møbler er designet på en sådan måde, at materialerne kan genbruges, når møblet er slidt op. Alle møbler har et højt indhold af genanvendte materialer. Hvis et møbel kræver nye materialer, findes de lokalt.

Plast fra havene

Og nu har de gjort det igen. I de netop overståede 3 Days of Design har de introduceret stolen RUM, hvor sæde og ryg er lavet af fiskegarn, der samles op i havene og genanvendes. Stellet er lavet af genbrugsstål. RUM står for Re-Used Materials. Stolen er udviklet i et samarbejde med CF Møller, der står for designet, og en dansk plastfabrik, der produktudvikler og producerer stolen. Det er ikke første gang, Wehlers bruger indsamlet havplast. Første gang blev materialet brugt de små fødder på benene til spisestuestolen Alternative – men nu skabes en hel ny stol af denne type plast.

Interessant er det også, at ​​RUM produceret i indsamlet plastaffald fra havene opfylder 4 af FNs globale mål for bæredygtig udvikling, nemlig: Ansvarligt forbrug, Klimaindsats, Livet i havet og Partnerskab for handling. Her er altså tale om et produkt, der virkelig er 100% miljøvenligt. Det er næsten for godt til at være sandt – men heldigvis holder konceptet hele vejen.

Wehlers og deres samarbejdspartnere er nu ved at lægge sidste hånd på udviklingen og fremstillingen af RUM, så vi må vente et lille stykke tid endnu, før vi kan få lov at sælge stolen i webshoppen. I mellemtiden må vi i stedet glæde os over alle de andre bæredygtige møbler, som Wehlers også har designet og produceret i genbrugsmaterialer og miljømærkede tekstiler. Og det er ikke så ringe endda.

 

Se alle Wehlers møbler på www.scandinavianwarehouze.com

// Merete

Post a Comment