KUNDESERVICE +45 26 80 21 36

SCANDINAVIAN WAREHOUZE ApS

  /  Bæredygtighed   /  Upcycling is the new black!
Upcycling is the new black

Upcycling is the new black!

Så er vi kommet gennem jul og nytår, og der ligger et helt nyt, frisk og ubrugt år foran os. Det giver fantastisk mange muligheder, der bare ligger der og venter på at blive opdaget.

2018 har været et meget interessant år set i bæredygtighedens lys. Vi kender alle sammen ordet, og de fleste af os har forholdt os til bæredygtighed på én eller anden måde i løbet af året – og mest interessant, så er rigtig mange begyndt at forholde sig aktivt til det at genbruge eller begrænse brugen af råvarer og materialer.

 

Der er et formål med det

Foruden at mange af os har indført kødfrie dage, forlyder det, at danskerne i 2018 købte julegaver i genbrugsbutikker som aldrig før. Hidtil har vi købt nye og dyre julegaver, men i år har det været OK at give genbrugsperler. Tøj og ting, som andre har brugt, og som derved vil få et nyt liv i 2019. Det er faktisk en god idé, idet en brugt julegave er langt billigere, og at du derudover skåner miljøet. Samtidigt kan du være med til at hjælpe socialt udsatte, hvis du handler i butikker med dette formål.

Og at have et formål er måske netop det, som vi søger. Et formål som vi kan forholde os til, og som vi kan støtte op om. Der er efterhånden en del mennesker i Danmark, der yder en fantastisk indsats for at forbedre andre menneskers liv og livskvalitet. Restauranter serverer gratis måltider, der uddeles julehjælp og der indsamles penge eller gaver, som gives til dem, der har mindst. Initiativerne kommer fra dem med mentalt overskud, og hvor er det livsbekræftende, at de ønsker at dele med andre.

 

En positiv trend

Lad os fortsætte den gode trend i 2019, så der kommer endnu mere fokus på mennesker, miljø og brugen af vores fælles ressourcer, og lad os gøre det på alle planer. Vi kan starte med os selv, og hvis vi starter i vores egen husholdning med at undgå madspild og spare på el og vand, så er det en rigtig god start.

Hvis du derudover også er interesseret i at genbruge materialer og f.eks. lave nye møbler eller indretning, så er det bare med at komme i gang med at eksperimentere. De første output bliver måske ikke helt som ønsket, og måske skal der afprøves en del ideer, før du synes, du er i mål. Men husk, upcyclede møbler og indretning behøver ikke at skulle se ud som nye. Genbrugsmaterialerne giver i virkeligheden de nye ting karakter, og det er ofte de små fejl, der gør dem interessante.

 

Prøv selv !

Skulle du have brug for kreative indspark, findes der rigtig mange input på nettet, som kan give dig inspiration. Det behøver ikke at være kompliceret, og hvis du ikke selv har fantasi til at forestille dig, hvad man kan, så er der mange andre, der gladelig vil dele deres ideer med dig. Der er helt sikkert en masse vilde ideer og fejlskud, men hvis du har lidt tålmodighed, kan du både finde ny indretning, som passer lige til dig, og samtidig kan du finde information om, hvordan du gør, og hvordan du når i mål.

Der er kun at sige: Prøv det. Det er super sjovt, og måske bliver det lige, som du forestiller dig det. Hvis ikke, så har du i det mindste prøvet. Derudover vil du have en del viden, som er guld værd, når du skal købe produkterne i stedet. Er du ikke den kreative type, er der mulighed for at købe produkter, hvor andre har sikret den bæredygtige profil. Og det er jo lige så godt som at gøre det selv! Uanset hvad, så er der i mit univers ingen tvivl om, at Upcycling is the new black!

 

Se mere på webshoppen.

// Merete

Post a Comment